אוזניות עם סינון רעשים אקטיבי? מה זה ואיך זה עובד?

לצערנו, יש הרבה רעשי רקע שיכולים לחדור את בידוד הרעשים של האוזניות ולהפריע לנו בחווית המוזיקה שלנו. אם אי פעם שמעתם מוזיקה באוזניות בזמן שהייתם בנסיעה באוטובוס או בטיסה במטוס אתם יודעם טוב מאוד על מה אנחנו מדברים.

סינון רעשים יכול להיות פאסיבי או אקטיבי. כאשר מבחינה טכנית כל סוג של אוזניות מסננות רעשים בצורה פאסיבית בזכות החומרים של האוזניות שחוסמים את גלי הקול שבאים מבחוץ. יש הרבה אוזניות שניתן לראות שהשקיעו בסינון הרעשים הפאסיבי שלהם ע״י הוספת עוד שכבות של חומרים סופגי קול כמו ספוג דחוס, מה שמעלה את משקל האוזניות בצורה דרסטית ומספק הפחתה ברעשים עד של עד 15-20 דיציבלים, כאשר רעש המנוע במטוסים לדוגמא, יכול להגיע ל 75-80 דיציבלים.

אוזניות עם סינון רעשים אקטיבי

אוזניות עם סינון רעשים אקטיבי גם כן מסננות בצורה פאסיבית את ברעשים בתדרים הגבוהים, אך גם באמצעות סינון רעשים אקטיבי, מבטלות את הרעשים בתדרים הנמוכים. דבר זה מתבצע על ידי יצירת רעש מלאכותי באותו תדר של הרעש ישירות לתוך האוזן שלנו, רק עם הבדל אחד קטן, תדר הרעש נמצא בפאזה של 180 מעלות, או במילים אחרות, התדר המשודר הוא בדיוק הפוך מהתדר של הרעש המקורי.

אם נסתכל על הציור המצורף, נראה שהרעש שמבחוץ המתואר על ידי גל בצבע כתום, נקלט על ידי האוזניות, והאוזניות משדרות לנו לתוך האוזן ״רעש הפוך״ שמתואר על ידי הגל האדום. כך יוצא מצב שאנחנו שומעים גל רעש חדש שמורכב מסכימה של שני הרעשים, הרעש המקורי והרעש המלאכותי, כאשר סכימה של שני גלי קול אלה מייצרת לנו שקט מוחלט, כי כל גבעה בגל הכתום מבוטלת על ידי ״גבעה הפוכה״ שנמצאת בתדר האדום.

כפי שכבר בטח הבנתם, מדובר במעגל חשמלי שמבצע את הפעולה, ולכן האוזניות חייבות להיות עם סוללה שתספק את החשמל למעגל, בנוסף אוזניות אלה חייבות מיקרופון חיצוני בכדי לקלוט את הרעשים שבאים מבחוץ.

באמצעות שיטה זו ניתן להגיע לסינון של עוד 20 דיצבלים של רעש, מה שהופך את האוזניות האלה למושלמות לטיסות, נסיעה ברכבת או באוטובוס.

למרות היתרון המשמעותי שיש לאוזניות עם סינון רעשים אקטיבי, לא מעט אנשים מתלוננים על כך שאוזניות כאלה הורסות את איכות הסאונד, ומייצרות רעשי רקע חדשים.

רוב האנשים שניסו אוזניות עם סינון רעשים אקטיבי לא יחזרו לאוזניות רגילות, למרות הסיכוי לפגיעה באיכות הסאונד משום שהן מאפשרות לשמוע מוזיקה להרבה יותר זמן על ידי כך שהאוזן לא נחשפת לרעש רק בתדר נמוך להרבה זמן. חוץ מזה שהרבה אנשים משתמשים באוזניות עם סינון רעשים אקטיבי רק בכדי לסנן את הרעשים, בלי לשמוע למוזיקה.

תגובות

פתרון טוב

RHunter, יום רביעי, 4 בספטמבר 2019, 12:05
במיוחד למשרד רועש, כשאתה רוצה להתרכז בעבודה ולא בשיחות של כל מי שמסביבך.